TARINAMME

Coaching Spotin matkassa

Miten kaikki alkoi?

Kuvitellaanpa metafora, jossa Coaching Spot on bussi, Mirko on kuljettaja ja sinä olet juuri hypännyt kyytiin!

Bussin moottori käynnistyi toukokuussa 2020, kun Mirko perusti Coaching Spot Oy:n ja pääsi kouluttautumaan ICF ACC -sertifioiduksi mentaalivalmentajaksi.

Hänen tavoitteenaan oli luoda paikka, jossa urheilijat voivat kasvaa ja menestyä kentällä ja sen ulkopuolella.

Moottori kehräsi kauniisti ja Mirko sai erinomaisen lähdön, kun bussin kyytiin hyppäsi kaudelle 2020/2021 sekä naisten F-liiga joukkueet että Kiteen Pallon edustusjoukkue.

Bussi kerkesi juuri lähteä pysäkiltä, kun tien vieressä viittoili kokenut yritysjohtaja. Kyseinen mies, John Grant, pyysi Mirkoa tammikuussa 2021 tulemaan hänen yrityksensä, Neuro Change Instituutioniin ®, kansainväliseksi johtajaksi.

NCI on maailmanlaajuisesti tunnettu koulutusorganisaatio, jolla on yli 30 vuoden kokemus tieteellisten koulutusohjelmien tekemisessä sekä tutkimisessa. NCI:n akateeminen tiimi muodostuu neurotieteen, psykologian, kognitiivisen tieteen sekä filosofian johtavista asiantuntijoista. Noin kahden vuoden aikana Mirko toimi tämän akateemisen tiimin tukena.

Esimerkiksi bussiin hyppäsi mukaan 23 maailmanluokan neurotieteeseen erikoistunutta valmentajaa, jota hän mentoroi yrittäjyydessä & valmennusohjelmien tekemisessä.

Samaan aikaan Coaching Spot sai ensimmäinen työntekijän, Jonathanin. Tämä mahdollisti Mirkolle enemmän aikaa kouluttautua Neuro Change Master Practitioneriksi, jossa hän erikoistui alitajunnan ohjaamiseen.

Vuoden 2021 lopussa Coaching Spotin bussi kulki tasaista tahtia ja pysähtyi määrätyillä pysäkeillä. Naisten F-liigan joukkueet ja Kiteen Pallon edustusjoukkue jäivät pois bussista, kun taas nuoret eSM-liigan pelaajat, joukkueet ja yhteistyökumppanit hyppäsivät mukaan.

Yksi Mirkon vastuualueista noin vuoden ajan eSM-liigassa oli valmentaa junioreita sekä nuoria aikuisia hyödyntämään mm. tunneälykkyyttä kommunikaatiossa sekä oivaltamaan alitajunnan merkitykseen urheilussa ja elämässä.

Sitten vuoden 2022 lopussa Coaching Spotin bussi pysähtyi hetkeksi.

Mirkon yksi tavoitteista oli kouluttautua jalkapallovalmentajaksi & Etelä-Espoon Pallo (EsPa) antoi mahdollisuuden tavoitteen saavuttamiseen. EsPassa Mirko on saanut kokemusta päivittäisestä jalkapallovalmentajan työstä sekä hän on päässyt kouluttautumaan mm. UEFA C -sertifioiduksi valmentajaksi. Päivittäisen jalkapallovalmennuksen lisäksi hänen vastuullaan on rakentaa Suomen ensimmäinen hybridimalli (jalkapallo ja e-urheilun yhdistäminen) yhdessä Suomen Palloliiton, SEUL:n, Espoon kaupungin ja EsPan kanssa.

Näiden koulutus- ja päivittäisten kokemusten ansiosta Coaching Spotilla on vankka filosofia, joka auttaa valmentajia löytämään uuden, syvemmän ymmärryksen omasta käyttäytymisestään ja sen korrelaatiosta joukkueen käyttäytymiseen.

Mitä palautetta olemme saaneet?